Monday, April 23, 2012

Still Love Or NOT =='

    Hello blogger ! Sekian lama menyepi right ? Entahlaa kenapa ,rasa not in mood to update the blog ==' . But ,malam ni pulak tetiba rasa nanak update pulak .Aneh kan manusia? Kejap begitu ,kejap begini . Apa pun , begitulah lumrah alam . Subhanallah!


Okay ,lets proceed about tonight's title . Hmm, Still Love Or NOT ? What does it mean ekhh ?

Actually ,kami pun tak tahu apa nak cakap .Tapi post nih lebih kurang menggambarkan perasaan kami sekarang lahh jugak >< Kami ada kan story pasai YAYANG kami? Tapi sekarang we're just friend . FRIEND ,thats all! Tapi kan ,hati kami still sayang dia .Tapi jugak,kadang-2 rasa sayang tu macam dah pergi pun ada . Entahlaa ! Kami really tak tahu apa sebenarnya rasa hati kami sekarang nihh . Yess ,seriusly said ,kami dah rasa kehilangan dia! Sedih? Happy? Geram? Benci? Demmmm ! Apa pun tak tahu nak dikatakan . Erghhh!

Dia sendiri pun buatkan kami blurr .Kadang-2 dia layan kami dengan tersangatlahhhh SWEET , tapi kadang-2 pulak macam nak tak nak je layan :( Awak ,sedih tau tak! Mana awak yang dulu tuh? Okay .Malam 22April2012 ,kami dah nekad ngan Nyet kami, kami kena lupakan cerita lama kami ! Kamon NANA ! You can do it lahhhh ! Lupakan cerita lama dulu tuh ,anggap dia KAWAN jaa okay ? Sebab dia yang mahu keadaan macam tu .


Dah dah, fullstop! Kami kena move on ! Chaiyuk chaiyuk :)) Kawan- kawan semua ada di sisi. Sekian dulu coretan JIWANG kali nih .Wsalammm .




Friday, March 30, 2012

Kegedikkan Sekali Sekala :))

Kamal Arif :)) , siapa siapa ? Hahaha .Inilah singer yang kami jumpa dalam YOUTUBE tadi ! Kami post nih bukan sebab apa , cuma nanak bgitau semua yang muka dia macam muka YAYANG kami :)) Gedik aehh Nana ! Hehehe sekali sekala takpa kot naa ? Awwwww <3

Wednesday, March 7, 2012

7MAC2012 :)

ALHAMDULILLAH
Allah jua Maha Mengetahui akan sesuatu yang diciptakan-Nya :)
Beribu ucapan terima kasih kepada kakak YUSNIZA ,Nana sayang akak !

Thursday, March 1, 2012

With Aidil's Family :)

Sudah tiga hari bermalam di rumah my abg Sani :) Bermain dengan si Muhammad Aidil Zhafran yg manja dan comel ! Hahaha

Friday, February 24, 2012

25FEBRUARY2012 .

Hati mana panas pun kan ?
Macam nak kata ,"Wahai kau ,TERIMA KASIH buat begini!"
Selamat lah hati saya masih baik, otak saya masih waras .

Thursday, February 23, 2012

Meet my FIRST and FOREVER sister ; Siti Khadijah Nur Jasak :)

Siapa lah kan gerangan insan pertama yang bergelar kakak angkat ,yang paling FIRST dalam hidup Nurul Farhana Zainol ? Haa ,inilah dia ; Siti Khadijah Nur Jasak ,the most funniest ,cutest and loveliest sister of me :) Huhu .Sayang ohh kakak yang ini . Ahaa ,yang lain jangan laa kecik hati ,semua kitee sayang tauu ! Yang ini je lebih sikit . Hahaha :p

Comel kan ? Bulat jerr mate diee <3 Awww


Kakak ,adek sayang kak ! Muahhh <3 Iloveyouuuu sis

Wednesday, February 22, 2012

Nazhatul Adlin Mad Nazari in 2008 !

Yang ini boleh dikatakan kakak yang kedua ,selepas yang pertama .Hahaha. Yang pertama japgi kitee post . Perkenal yang ini dulu . Kakak nih namanya Nazhatul Adlin Mad Nazari :) She used to be in Cairo now ;study in Medic there . My most GENIUS sis <3 Awwww 


My GENIUS sis :)


Now ,otw to story about first sis :) Siti Khadijah Nur Jasak <3 Sis that I Love mosttttt ;forever . Yang lain pun sama jugak laa .Tapi ini kan yg first ,paling memoryy . Hehe

Nur Idayu Mohd Asri in 2011 !

Hello ! Ahaa ,sebelum nih kitee cakap nak post pasal orang tersayang 2011 kan ? Haa ,inilah orangnyee . Tapi boleh letak pic jelaa ,link tak dapat. Hilang+lesap :) Nama dia Nur Idayu Mohd Asri ,kitee dah kenal lama ngan dia . Tapi baru berkawan-2 tahun 2011 jee. Kenal dari 2007 lagi haa ! Haha . Orang famous lahhh kate kan . She's my 2011 sis <3


Hari Jamuan Prefect ;Holiday Villa :)


Kalau kitee rajin ,kitee akan post yang sebelum-2 nihh punye lakk kay ? Jap kite korek duluuu :)

Sharifah Shafiqah Syed Amir in 2010 !

Siapa dia nih ? Meyhh ,kiteee bagi link, korang tengok and berkenalan sendiri jelaa ek ? Kiteee dah tanak intro dah ,sudah P.E.N.A.T ! Nih la diaaa Sharifah Shafiqah Syed Amir  :)

Memory malam Sekalung Kasih 2010 :)

Okay ,itu jelaa yang kitee nak post . Orang yang PALING kiteee sayang tahun 2010 ! Nanti kitee post untuk 2011 punyee okay ? Wait !

23February2012 :)

Assalamualaikum w.b.t ...........

    Selamat hari KHAMIS to all ! Hahaha .Hari hari aku kebosanan duduk rumah ,tapi rasa bahagia ja bila boleh duduk rumah .Cakap PARIA apaa nih erk ? Opsss ,satgi masuk paper ,jadi macam kes INTERLOK pulak duk pakai perkataan pelik pelik nih ! Huhuhu . Bukan boleh kira kan ? Haa ,dah makan semua ? Dah mandi ? You all sihat ? Saya pun bahagia ja kat sini ,dilamun perasaan bahagia jaa . Entah kenapa kan ? Hahaha .

    Alhamdulillah laa boleh merasa kebahagiaan.Daripada sentiasa dalam kesedihan sajaa kan ? Huhuhu .Haa ,pagi tadi ,my beloveeee Twinny ,kak Izzah tersayanggg nih call . Nangis nangis pulak .Kesiann la hang kak oii .Takpaa kak, ada hikmah disebalik apa yang terjadi . Semoga si Captain sedar sikit dia dah sakitkan hati Twinny terbaik akuu ! Sedarlah Captain oi ! To kakak ,hope hiang sabar kay sayangg ? Aku sentiasa ada untuk hiangg darlingg <3 Awwwww

    Okay lahh ,setakat ini sahaja kot .Idea dah blank. Nanti nanti pulak kiterr post lagi yerr ? Take care all ! I Love You all <3 Loveee my Mr.Izzudin moreeeee !


P/s : Mohd Izzuddin ,kiterrr sayanggg awak sesangat tahuu ! Muahhh <3

Conteng Lagi :)



Satu lagi benda yang mampu aku lakukan semasa bosan :) Tapi yang ini memang menyayat hati ohh ! Sentappp habissss :( Apa yang tertulis ini akan menjadi kenangan seumur hidup woo ! Humm

Hasil Karya-ku :)


Izzah sayanggg <3 
Aku setia ohh dengan hiangg :)

Tentang Rasa :)

Aku tersesat
Menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Ijinkan ku lepas penatku
‘tuk sejenak lelap di bahumu


Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya


Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang
Tak padam di dera goda dan masa


Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya


Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya



Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya


P/s : I love youuuuuu Mr.Izzuddin <3

Friday, February 17, 2012

Rasa Macam . . . . . . ):

Hyee all ! Just nak luah rasa sedih :(
Entah kenapa dia dah tak macam dulu ,aku rasa macam dah kehilangan orang yang aku pernah ada dulu tuh. Yaa,dia tak rasa camtuh ,aku ja yang rasa . Dia macam layan aku centu centu ja. Perempuan selalu ada 6ixth senth kan ? Aku rasa macam dia terpaksa ja mengaku sayang aku . Tapi ,cena pon, hati aku kuat ja kata dia betul betul sayang aku.

Harini,malam, dalam jam 8 p.m lebih lebih sikit tuh aku text dia ,haa lagi satu! Memang aku ja ka yang ingat kat dia ? Memang aku sajaa ka yang kena cari dia ? Dia ? Just relex ja ? Macentu ? Ya Allah ,tolong la ! Aku sayang dia kot ,aku takkan sakitkan hati dia dah . Buktinya ,aku terima dia SEADANYA ! Walaupun dia duk kta dia tak pandai la apa suma lahh . Aku tetap sayang dia ! Sayang dari hati yang ikhlas, bukan memandang hanya pada kebolehan seseorang .

Berbalik kepada cerita ,aku text dia .Then bla..bla..bla.. Kitorang hampir bergaduh ,senang kata gaduh dah pon .Boleh dia kata ceni kat aku ,"Awat? Marah? Pi la post kat FB kata sy ni jahat ,pi la mengadu kat Izzah."Ya Allah ,sumpah tak terasa teraaa mana pun la kan ? Humm . Lagi kuat instinct aku kata dia dah tak sayang aku macam dulu !

Ini adalah benda yang aku teringin sangat nak cakap straight kat dia :

"Awak,kalau awak dah tak boleh nak sayang saya,tolong , jangan bagi harapan kat saya. Saya betul betul sayangkan awak, tak penah ada orang lain pun pernah dapat kedudukan seperti awak dalam hidup saya.Awak sorang ja yang dapat.Tapi semua kenangan manis tentang kita telah berlalu.Awak dah jadi makhluk Allah yang lain!Saya dah kehilangan awak.Saya tak halang awak nak ada orang lain sekalipun,tapi tolong jangan bagi saya harapan ye wak?Saya tanak kesedihan sorang sorang.Satu ja yang saya mintak,kalau awak dah tak boleh terima saya,izinkan saya untuk terus menyayangi awk.Walaupun hanya dari jauh."

Tapi belum ada keberanian la untuk itu.Humm . Kalau dia baca post ni sekalipun , belum tentu penting bagi dia . Tapi, sekiranya awak baca, inilah perasaan saya buat masa sekarang . awak kata la apa pun,saya terima dengan rela hati.

Saya sayang awak sesangat ! Awak jaga diri baik baik ,saya tak boleh nak jaga awak sebab awak dah tak bagi peluang tuh untuk saya.

Thursday, February 16, 2012

Hebatlah :)

Alhamdulillah ,selesai sudah meng-edit blog baru ! Bakat yang ada pada Izzah,my Twinny itu telah menurun kepada aku ! Betul lah cakap dia ,mau berjam jam ohh edit ,sampai kul 4pg aku tido semalam .Opss ,pagi tadi .Huhuhu.

Ni haa link blog baru ,follow yeahhhh ?

happyhappyeverhappy.blogspot.com ,my new blog ! Have a look ,then follow yeaa ?

Loveeee all ! Muahhhh :)

Sesweeetttt :)

Sungguh sweet lahhh Special Friend I sorang nihhh :)
Nak tahu kenapa ? Tadi dia post something ohh kat wall I !
Nih haaa ---->

-Ek is lief vir jou ♥
-أحبك ♥
-Ես սիրում եմ քեզ ♥
-wo ai ni ♥
-i love u ♥
-Mahal kita ♥
-मैं तुमसे प्यार करता हूँ ♥
-Ti amo ♥
-aishiteru ♥
-saranghae yo ♥
-Я люблю тебя ♥
-ku rakh meng ♥
-mai tumse pyar karta hoo ♥
-saja kasih saudari ♥
-wa ai lu ♥
-naan unnei kathelikiraen ♥
-sya syg kamu ♥
ikhlas nie bkn smpena vlntime tw ea...



17 BAHASA TUH ! <3
Siap dengan gambar lagi, kat bawah ni gambarnye :)




Sweet sangat :)


















P/s : Saya akan sayang awak selagi nyawa tidak terpisah daripada jasad ,insyaALLAH :)

16FEBRUARY2012 :)

I have a happy life because of you ,myLove :)
So , I wanna love you everyday,everytime .
I Love Youuu my Mr.Izzuddin Norazam <3

Wednesday, February 15, 2012

New Work :)

Assalamualaikum w.b.t .......

Started from yesterday , I became a BABYSITTER :)
Nak tahu babysitter kepada siapa ?

Ini dia orangnya :

Mohd Aidil Zhafran <3















Haa , ini lahh dia salah seorang daripada anak buah yang kite sayangggggg sesangat .
Comel sangat bila dia panggil kite ,"Acik Nana" ,dengan style-nya yang tersendiri tuhh kan . Hahaha
Hishh , geram aehh budak omeyy nihh !
Muahhhhhh <3

Wednesday, February 8, 2012

KASANOVA JADIAN :)

HELLO KASANOVA ! 
DAH PANDAI SANGAT EKH ?
OKAY ,JUST WAIT YOUR TIME YEAAA ?
TIME TO REGRET ! 
HAHAHAHAHA <3

Friday, February 3, 2012

Suatu Ketika Dahulu :)

Tadi masa bosan-2 ,kite selongkar Documents dalam pc nihh .Jumpa folder nama "dulu-2" .Haha. Nak tahu apa ada dalam tuh ? Meyhh kite tunjukkan ekh? Hahaha . Zasssss ! Layannn !

Inilah diriku :)


Ciuman kasih sayang seorang ibu :)



Melepak di tengah rumah :)


Dijaga nenek ;bersama kakak :)


Papa pulak yang layan :)


Puas dah? Itulah yang kite jumpa dalam Documents nihh .Huhuhu. Lawak kan masa dulu-2 ? Nakal jerr .Tapi , semua orang tetap je layan dengan baik .Jadi apa salahnya bila dah besar nih kite jaga orang tua baik-2 ? Tak salah kan ? Pahala dah dijanjikan oleh-Nya :)





P/s : Kenangan akan bertakhta di hatiku sentiasa .InsyaAllah .

Post Tengah Malam :)

Kengkawan , hati kite dah rasa kosong je sekarang .Hilang semua apa yang kite rasa sebelum nihh . Dengan YOU pon dah rasa macam hilang segala rasa :( Adakah hati kite nak mati lagi buat kali kedua ? Maybe lah kan ? Humm .Kite nak ucap taniah la kat Twinny-2 kite, diorang dah bahagia sesangat sekarang nih .Sorang dah memang bahagia ,sorang lagi pulak dah dilamar tadi siang .Dalam wayang lagi tuhh ! Untung lah kan ? Tak macam kite yang sedang kesunyian nihh . hmmm . Sampai sini jela ,malas nk pikir ,sedih :(


Melepaskan hati pergi :(



P/s : Hidup tak selalu gembira , sentiasa ada panas dan mendungnya .

Thursday, February 2, 2012

Jahatkah ? Kejamkah ?

Assalamualaikum w.b.t ......

   Korang, I'm not in good condition now .Tadi kite on number Maxis ;phone Sony tuh . Banyak mesej dari DIA ! Ya Allah ,apa kite dah buat nih? Memainkan hati seseorang bukan benda yang ada dalam kamus hidup kite ! "Awak, maafkan segala kesalahan saya ya? Saya dah memainkan hati & perasaan awak .Saya tak sangka akan jadi macam nih" . I'm SORRY for everything! I still love you as my friend .Always mean it friend .


MOHD IZZUDDIN NORAZAM ,forgive me please ?



P/s : Mohd Izzuddin Norazam , I'm sorry for everything . I'll always love you my dearest friend .

Tuesday, January 31, 2012

First of February

Assalamualaikum w.b.t ....

  Wah,dah masuk bulan kedua buat tahun 2012 ini yaa! Cepat betul masa berlalu kan kengkawan? Sama lahh macam kite,kite pon dah banyak buat perubahan dalam diri kite. Macam dalam post-2 yang sebelum-2 ni lahh. Korang semua pon tahu kot kan ? Biasalahh, hidup kena lah selalu move on, baru ada kemajuan dalam hidup kita semua .Kite harap, bulan yang kedua ini tidak dibazirkan begitu sahaja lahh macam yang kite dah buat masa bulan yang pertama ;a.k.a bulan percubaan .Hahaha .

  Ahaa, cakap sal bulan February nih kan, esok ;02 Feb 2012 ,ada birthday someone tauu ! Nak tahu siapa ? Huhuhu .My Baby lahhh! YOU, happy birthday okay? Kite sayangggg YOU sesangat .YOU dah dapat hati kite sepenuhnya tauu .Hehehe. Kite harap YOU akan jaga hati kite dengan sebaik yang mungkin lahh yaa ? YOU adalah orang kedua yang dah buat hati kite lembut .Sebelum nih, hati kite susah nak terima lelaki dalam hidup  . Tapi lepas orang first tuh, YOU lahh yang dah buat hati kite lembut balik . YOU selalu care sal kite. Okay,dah-3! Haa, kite dah tanya apa YOU nak kan? YOU nak kite nyanyi kat YOU ?Ayooo, kite tak sihat lagi lahh yOU,sebab kite tak makan ubat . Tuh pon,sempat je kan YOU marah kite, sebab ? TAK MAKAN UBAT je pon :( Hahaha .Tapi takpe, bukti yang YOU nihh sweeetttt sangat, such a CARING person YOU know ? Mmuahhhh ! Iloveyouuu <3

Special for YOU Baby :)




P/s : YOU, Happy Birthday yaaa ! Kite sayanggggg sangat kat YOU . Nanti kite kasi hadiah tauu :)

Stuff About Love

Cinta sejauh bumi ke langit .
Semanis gula-gula kapas .










Sesungguhnya , carilah CINTA SAMPAI SYURGA .
Di mana, cinta tersebut datangnya dari Allah :)


Seindah alam ciptaan-Nya .


Semanis cinta ilmu .











P/s : Jika kita mencintai seseorang,kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada di sisi kita.

Triple Loving Twinny :)

Assalamualaikum w.b.t...

  Dah lama niat di hati kite nak post sal mende nih. Baru harini niat nih akan di-kenyataankan. Actually, kite nak post about Triple Loving Twinny ! Ahaa , menarik kan tittle post yang ini? Huhu. Its all about me, my Twins ;Izzah and Nadya :) Okay , starting with the basic story about us first .

Nana , thats me :)

  No need to story lahh erk? You all semua mesti dah kenal .Kite kn tuan punye blog, kalo korang tak kenal memang sahajeeee lahh . Hehehe . Proceed to the next person ......


Izzah :)

  Kakak ! At last , kite post jugak kan mende nihh , same cam kt blog awak .Huhu. Okay , si kakak kite nih namanya Nur 'Izzah 'Izzati Bt Zulkifli . Special tuh nama dia, ade dua ( ' ). Hehe .Kakak ini comel , kecik molek jer orgnyeee ! Huhu. Nanti tengok jela sendiri ekh?Kakak kita nih lahir pada 07 September 1994 .Sebab dia lagi tua dari kite lah yang buatkan kite panggil dia kakak . Tapi kan, ade citer disebaliknya kenapa kite panggil dia kakak .Apapun, lupakan jela . Dah lalu .About kenakalan kite ngn dia lahhh :) Kakak kite nih dapat PLKN , awww ! Nanti kite kene tinggal la pulakk :( Tadak lahh orang nk dengar prob kite lagi . Alaa,relex laahhh, 3bulan je pon .Sama gak mcm 'YOU' , yg sedang berada di PLKN Sik sekarang .Huhu. Okay-3, kakak kite sedang dijaga oleh seseorang sekarang ,nak tahu tak siapa? 'HAMPAAAA' lahh orang tersebut ,kan-3 kakak? Hahaha . Sudah-2 laa citer sal kakak yang ini, kite nak story yang lagi sorang kakak pulak .Hehehe .Inilahh dia orang yang dimaksudkan :)

kakIzzah syg :)

Nadya :)

  This is about my newest kakak ! Siapakah ? Ini dia ,Zahiratul Nadyah Binti Zuraidy .Kakak yang ini baru lagi dalam relation kitorang ini .Kakak, kite sayang kakak sama jugak macam kite sayang kakIzzah tuh, relex tauu! Huhu . Okay-3, kakak kite yang ini stay Penang .Kakak nih lahir 17 February 1994 nuhh .Paling tua la kiranya kan dalam adek-beradek Twins kitorang nih .Tua pon, dia paling lawooo ! Hehe .Sama jela ngn kakIzzah tuh .Kite jela yang kurengg segakk kit :) Kakak kite yang ini dah meng-declair kan hubungannya , so boleh la kite mention nama si dia, Wan Muhd Khairi Wan Othman, ore Ganuuuu nuhh ! Hahaha .Konon-2 laa nk cakap Ganu , maaf lerr yer, toksey aku kecek bahaso mung :) Haa , kakak, hope bahagia forever yaa dengan cik abang yang ini ? I'll pray for both of youu okay? Inilah kakNadya kite ! Ushaa yaaa ?

kakNadya darlinggg :)

  And , bawah nih some stuff yang buktikan bahawa kitorang dah lama kawan;sejak zaman persekolahan .Hahahaha
Nadya , Nana(me lahh), Nad ( dah termasuk,biarkan) :)

Nana ( me again), IzzahZati :)


  P/s : Post ini tidaklah se-menarik post yang diorang buat :)

Wednesday, January 18, 2012

After A Long Timeeee :)

Assalamualaikum w.b.t rakan-2 !

Setelah sekian lama beloggg tidak ku jengah ! HAHA
Alhamdulillah , dah masuk tahun kebebasan akhirnya yaa ?
Kehidupan terasa lebih bermakna ! 
Aummmmmm <3
Btw , thankss very-3 much to my darlingggg , Izazaty kerana meng-edit belogg cek ya!